Openingsuren kantoor

Vaste kantooruren

ma - vr9u00 - 10u30

Op afspraak

ma - vrnamiddag en avond
zaterdagvoormiddag

email

kantoor.vekemans@verz.kbc.be

Tel

015 24 84 17

Fax

015 25 31 38Ons aanbod - Particulieren

De gezinspolis: Burgerlijke Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand

Ongevallen zijn snel gebeurd. Uw dochter rijdt met haar fiets tegen een geparkeerde auto. Uw zoon trapt een bal tegen de ruit van de buren. Uzelf stoot tijdens en bezoek aan vrienden een vaas omver. Uw hond rukt zich los en veroorzaakt een verkeersongeval. Een tegenslag schuilt soms in een kleine hoekje. Gelukkig is er dan de gezinspolis, ook gekend als de "familiale" polis. Die verzekering komt tussenbeide in de schade waarvoor uw gezinsleden of uzelf in de privésfeer aansprakelijk zijn.

Andersom, u lijdt schade. Indien er geen onderlinge overeenkomst kan afgesloten worden, zullen we samen met u via de waarborg rechtsbijstand de geleden schade terugvorderen van de aansprakelijke.

Hospitalisatieverzekering

Niemand gaat met plezier naar het ziekenhuis. Maar soms is het nodig. Het ziekenhuispersoneel werkt aan uw gezondheid, de wettelijke ziekteverzekering maakt de financiële last wat lichter maar betaalt niet alles terug. Op die manier kunnen uw kosten nog erg hoog oplopen. U kan u dus best bijkomend verzekeren voor een ziekenhuisopname. Daarvoor dient de hospitalisatieverzekering. Daarbij zijn allerlei formules mogelijk, meestal worden zelfs de kosten van vòòr en nà de opname vergoed.

Ongevallenverzekering

De kans op een ongeval bestaat altijd. U kan betrokken geraken bij een verkeersongeval, maar u kan ook thuis van een ladder of trap vallen, uitglijden over een gladde vloer, ...
Via de hospitalisatieverzekering worden de kosten van opname in het ziekenhuis en vaak ook de kosten voor en na de opname vergoed. Maar wat bij een zwaarder ongeval, waarbij u bijvoorbeeld (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zou blijven? Deze arbeidsongeschiktheid brengt een (tijdelijke) verlies van inkomen met zich mee. En wat met de kosten die u moet maken om uw woning aan te passen, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruik? Deze kosten lopen snel zéér hoog op...
Een ongevallenverzekering kan hier veel voor u betekenen. Niet alleen wordt uw tijdelijke inkomensverlies ten gevolge van een ongeval vergoed, bij blijvende invaliditeit zal u ook een bedrag uitgekeerd krijgen in verhouding tot de graad van uw ongeschiktheid. Dit bedrag heeft dan als doel om alle extra kosten van uw invaliditeit op te vangen(zoals de aanpassing van uw woning).

Wenst u bijkomende informatie inzake de vermelde verzekeringen, bel ons of stuur een e-mail en wij nemen spoedig contact met u op.

Brand- en diefstalverzekering

Uw woning of uw appartement is een kostbare investering. Als goede huisvader doet u er alles aan om te vermijden dat uw bezit wordt beschadigd. Maar alles voorzien is niet mogelijk. Wat indien er door een kortsluiting brand uitbreekt, uw woning of appartement beschadigd wordt door de stormwind, ... Deze oorzaken hebt u niet in de hand en de kosten van de schade kunnen hoog oplopen.
Bovendien kan uw woning ook schade toebrengen aan anderen. Dat lijkt misschien eigenaardig, maar bij een brand in een appartement kan uw bovenbuur door de rookontwikkeling ook schade lijden. In dat geval kan u burgerlijk aansprakelijk zijn en dan lopen de kosten nog hoger op.
En zelfs al blijft u van deze tegenslagen gespaard, dan is er nog altijd het risico op diefstal dat steeds aanwezig is!

U kan dus best de woning goed verzekeren en dit kan uiteraard bij ons. De KBC woningpolis werd immers door Testaankoop naar voor geschoven als beste koop in een vergelijkend onderzoek.

Wenst u bijkomende informatie inzake de vermelde verzekeringen, bel ons of stuur een e-mail en wij nemen spoedig contact met u op.

Burgerrechterlijke aansprakelijkheid

Elke dag gebeuren er ongelukken in het verkeer. Om de slachtoffers zekerheid te bieden van een vergoeding, heeft de overheid de motorrijtuigenverzekering wettelijk verplicht. Die verzekering betaalt de schade die door het verzekerde voertuig is veroorzaakt. Daarbij zijn twee mogelijkheden. Ten eerste kan het gaan om de schade waarvoor de bestuurder burgerlijk aansprakelijk is omdat hij in de fout gegaan is. Ten tweede kan de schade betrekking hebben op een zwakke weggebruiker (al wie geen motorrijtuig bestuurt), ongeacht wie in fout is.

Rechtsbijstand

Als u het slachtoffer bent van een ongeval, moet u ook uw rechten kunnen laten gelden. Vaak kan een advocaat u daarbij het beste helpen. Maar die juridische hulp moet u natuurlijk wel betalen. Daarbij komt een verzekering rechtsbijstand aardig van pas. De verzekeraar neemt dan de erelonen en de kosten van de advocaat op zich. U bent vrij om een eigen advokaat te kiezen.

Gedeeltelijke of volledige omnium

Bij een verkeersongeval vergoedt de gewone verplichte autoverzekering niet de schade aan het verzekerde voertuig. Nochtans kan die schade erg groot zijn. Daarom kan u voor uw wagen ook de waarborg "volledige omnium" onderschrijven. Deze waarborg zorgt ervoor dat de eigen schade aan de wagen vergoed wordt. De waarborg "gedeeltelijke" omnium dekt enkel de schade in geval van brand, natuurgeweld, glasbreuk, diefstal voertuig of aanrijding van dieren.

Bijstand bij ongeval of pech

U wordt ziek. U kwetst zichzelf. Dat is vervelend als dat dicht bij huis gebeurt. Het is nog lastiger als het u ergens ver over de grenzen overkomt. De juiste medische zorgen krijgen is niet altijd even vanzelfsprekend.U hebt wagenpech, in België of elders in Europa. Natuurlijk kan u dat missen als kiespijn.Gratis hulp van een bijstandsverlener kan dan het leed verzachten. Hij of zij helpt u de zorgen of de oplossing te vinden die u nodig hebt.

Wenst u bijkomende informatie inzake de vermelde verzekeringen, bel ons of stuur een e-mail en wij nemen spoedig contact met u op.

Pensioenopbouw

Net zoals iedereen wil u op het einde van uw carrière kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Aangezien de laatste jaren steeds duidelijker wordt dat het wettelijk pensioenstelsel onder zware druk staat, is het verstandig om zelf aan pensioenopbouw te doen. U kan aan pensioenopbouw doen via een levensverzekering of een verzekering pensioensparen. Bovendien kan dit op een fiscaal interessante manier gebeuren, zodat meer dan 30% van het gespaarde bedrag via uw belastingaangifte kan recupereren! Wij helpen u graag verder zodat u een correcte keuze kan maken.

Sparen voor een woonkrediet

U droomt van een eigen huis... Nu is het misschien nog toekomstmuziek, maar later wilt u zeker kopen of bouwen. En daarvoor denkt u dan aan een woonkrediet. Wanneer u een lening aangaat voor de bouw of aankoop van een woning, sluit u logischerwijs ook een 'kredietgebonden overlijdensverzekering' af (de zogenaamde schuldsaldoverzekering). Die zorgt er namelijk voor dat uw lening wordt terugbetaald mocht u of uw partner vroegtijdig overlijden. Op die manier beschermt u uw gezin financieel gedurende de looptijd van uw lening.
U kan nu reeds een bedrag beginnen sparen om later deze schuldsaldoverzekering te betalen. Bovendien kan dit op een fiscaal interessante manier gebeuren, zodat u meer dan 30% van het gespaarde bedrag via uw belastingaangifte kan recupereren! Wij helpen u graag verder zodat u een correcte keuze kan maken.

Wenst u bijkomende informatie inzake de vermelde verzekeringen, bel ons of stuur een e-mail en wij nemen spoedig contact met u op.